Inga Grigoriu: „Astăzi, cetățenii Republicii Moldova au acea alternativă politică ce lipsea acum 3 ani”

Autor: , in Politic / Populare / 28 octombrie, 2018, 13:09 Etichete:

Vicepreședinta Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Inga Grigoriu, susține că protestele au capacitatea de a schimba cursul istoriei și forma noi lideri populari, iar, deși este greu de crezut în efectul pozitiv al acestora, pe termen lung, ele aduc rezultatele scontate.

Potrivit Ingăi Grigoriu, PDA va continua să organizeze proteste, „un important mijloc și instrument al democrației spre care tindem, prin care să fim liberi să ne exprimăm nemulțumirea sau dezacordul, să ne facem auziți atât în interiorul țării, cât și peste hotarele ei”.

„Protestele sunt evenimentele ce trasează și conturează esența unui stat cu tot cu oamenii săi, au capacitatea de a schimba cursul istoriei, de a forma noi direcții, noi lideri populari, de a trasa repere pentru viitorul țării, incluzând aspirațiile pe care le au cetățenii săi. Oricât de greu este să credem acum în efectul pozitiv al protestelor, ele totuși, pe termen lung, aduc roadele dorite. Astăzi, cetățenii Republicii Moldova au acea alternativă politică, de încredere populară, care ne lipsea acum trei ani”, a declarat vicepreședinta Platformei DA în cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md.

De asemenea, Inga Grigoriu menționează că un protest este și cel din cabina de vot și îndeamnă oamenii să fie mai activi, să se implice și să aibă curaj.

„Ne-am focusat pe victorie și pentru asta muncim, acordând mai puțin timp prognozelor pesimiste și diverselor scenarii deocheate. Exact așa am acționat și în campania locală, fiind determinați să învingem, ignorând sondajele manipulatorii, comunicând locuitorilor municipiului Chișinău un mesaj puternic de unitate, demonstrând prin ce suntem noi mai buni. Oamenii ne-au simțit, au decis să ne ajute, să se implice și credem că nici acum nu vor renunța să ne fie alături”, a subliniat aceasta.

Referitor la pregătirile pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Inga Grigoriu a precizat că membrii PDA și PAS continuă să informeze cetățenii, merg prin sate, discută cu oamenii și își consolidează echipele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X