Austria: Mașinile electrice vor putea circula cu viteze mai mari decât restul automobilelor

Autor: , in Auto / 30 octombrie, 2018, 14:32

Austria va permite mașinilor electrice să circule cu 130 km/h pe autostrăzi la ore de vârf, atunci când viteza celorlalte mașini este limitată la 100 km/h din cauza poluării excesive.

Autoritățile din Austria au implementat recent o măsură drastică prin care viteza maximă pe autostrăzi este limitată la 100 km/h la ore de vârf, în cazul în care poluarea depășește anumite valori prestabilite, întrucât rularea cu viteze mari are ca efect o cantitate mai mare de emisii de dioxid de carbon, scrie Automarket.ro.

Guvernul a anunțat acum un pachet de trei măsuri prin care vrea să încurajeze achiziționarea de mașini electrice, iar una dintre ele are legătură directă cu restricția stabilită pe autostrăzi. Astfel, mașinile electrice vor putea rula cu o viteză maximă de 130 km/h inclusiv în zonele în care viteza este limitată la 100 km/h pentru mașinile cu motoare cu combustie internă.

„Excepția pentru mașinile electrice este un avantaj pe care vrem să-l oferim comparativ cu mașinile cu motoare cu combustie internă. În viitor, vei putea conduce cu 130 km/h într-o zonă în care viteza este limitată la 100 km/h. Acest lucru se aplică pentru un total de 440 de kilometri de autostradă”, explică oficialii guvernului din Austria.

Celelalte două măsuri vizează posibilitatea ca mașinile electrice să aibă dreptul de a circula pe benzină dedicate autobuzelor și oferirea de locuri de parcare gratuite.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *