Maia Sandu: Dacă face referendum pe acest subiect, PD „omoară” ideea integrării europene

Autor: , in Politic / Populare / 30 octombrie, 2018, 12:36

Dacă va decide organizarea unui referendum privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție, în aceeași zi cu alegerile parlamentare, guvernarea va „omorî” ideea integrării europene, susține președinta PAS, Maia Sandu.

„Dacă PD vrea să omoare definitiv sau cel puțin pe termen lung parcursul european al Republicii Moldova, atunci va merge cu acest referendum. Nu poţi să vii să pui la discuţie un asemenea subiect important, atunci când iniţiatorul acestui referendum este o forţă politică extrem de nepopulară şi atunci când contextul este unul extrem de negativ”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Adevărul Live.

Ea a mai menționat că speră ca „democrații să se sfătuiască cu cei de la Bruxelles înainte de a face un asemenea pas”.

Pentru prima dată ideea unui referendum desfășurat simultan cu alegerile parlamentare a apărut după ce în Parlament a eșuat votul privind introducerea sintagmei integrare europeană în Constituție.

Ulterior, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat în cadrul mai multor apariții publice că partidul din care face parte analizează ideea desfășurării unui astfel de referendum.

Citiți și: Referendumul lui Plahotniuc = Victorie categorică pentru Dodon la 24 februarie

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X