Angajații Google din întreaga lume vor organiza un număr de greve, cele mai masive de până acum, pentru a protesta împotriva atitudinii pe care compania o are în privința comportamentului față de femei.

Angajații vor cere schimbări substanțiale în felul în care acuzațiile de hărțuire sexuală sunt tratate la Google, printre care se va număra apelul de a pune capăt arbitrajului forțat – ceea ce ar face posibil ca victimele să poată da în judecată persoanele acuzate, anunță BBC.

Directorul executiv al Google Sundar Pichai le-a spus angajaților săi că va susține dreptul lor de a acționa în această privință:

„Vă înțeleg furia și dezamăgirea pe care mulți dintre voi o simt”, a spus acesta într-un email trimis staff-ului.

„Și eu simt la fel, și mă voi dedica în totalitate în a progresa într-o problemă care a persistat prea mult timp în societatea noastră … și da, și la Google.”

Supărarea angajaților a început săptămâna trecută, când s-a aflat că un director de la Google a primit un cec de 90 de milioane de dolari după ce a fost dat afară pe marginea unor acuzații de hărțuire sexuală.

Acuzatul, Andy Rubkin, cunoscut drept creatorul sistemului de operare Android, neagă acuzațiile.

Marți, un alt director executiv, de la laboratorul de cercetare X al companiei, și-a dat demisia.

Richard DeVaul a fost acuzat că i-ar fi făcut prea multe avansuri unei femei care a fost recent intervievată pentru un job în departamentul lui DeVaul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here