Ambasadorul SUA în Moldova i-a prezentat scrisorile de acreditare lui Dodon

Autor: , in Politic / 2 noiembrie, 2018, 14:11

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit astăzi, la Reședința de Stat, scrisorile de acreditare ale Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

Conform unui comunicat emis de Ambasada SUA în Republica Moldova, a urmat „o întrevedere pentru a discuta despre importanţa relaţiilor noastre bilaterale şi angajamentul SUA faţă de susținerea democraţiei în Republica Moldova”.

„În cadrul dialogului, am făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, aprofundarea cooperării comercial-economice. Am menționat faptul că SUA este un partener strategic important pentru Republica Moldova, cu care avem relații de colaborare foarte bune în toate domeniile. Până în prezent, între țările noastre avem semnate 89 acorduri bilaterale de interes comun. Totodată, am remarcat că raporturile comercial-economice se dezvoltă dinamic. În Moldova activează cu succes peste 400 de întreprinderi cu capital american, dar există un potențial enorm în acest sens, care trebuie valorificat pe deplin. Am mulțumit pentru asistența de peste 1,4 mld. de dolari, acordată de SUA în perioada de independență a Republicii Moldova. Mi-am exprimat convingerea că vizita consilierilor mei la Washington, preconizată pentru săptămâna viitoare, se va solda cu rezultate pozitive”, a scris, la rândul său, șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova a ajuns la Chișinău acum o săptămână. Cu această ocazie, Dereck J. Hogan le-a adresat cetățenilor din țara noastră un mesaj de salut, prin care a vorbit, în limba română, despre sine și familia sa, îndemnându-i pe moldoveni să coopereze cu Excelența Sa.

Sursă foto: U.S. Embassy Moldova/ facebook.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X