Sursă foto: gov.md

Parcul Logistic Agro-industrial din Sângerei va exporta săptămâna viitoare primul lot de mere în Arabia Saudită.

Întreprinderea a fost deschisă anul trecut, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere”, realizat cu suportul Uniunii Europene. Aceasta este amplasată pe un teren de 1,58 hectare. Aici funcționează un frigider cu o capacitate de 1600 de tone, destinat păstrării fructelor și legumelor și o linie de sortare. În prezent, șase producători agricoli din cinci raioane îşi păstrează aici merele şi prunele.

Conform unui comunicat emis de Guvern, pe teritoriul întreprinderii activează și un centru de instruire pentru producătorii agricoli. Aceștia pot beneficia de consultanță și traininguri pentru implementarea tehnologii europene de păstrare, sortare şi ambalare a producţiei agricole.

Proiectul „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere”, în valoare de 2,4 milioane de euro, este implementat în comun cu partenerii din România și Ucraina, în scopul creșterii productivității și competitivității sectorului agricol. Acesta mai prevede crearea unei piețe online pentru promovarea produselor agricole realizate în zona transfrontalieră. De asemenea, printre obiectivele proiectului se numără adaptarea calității produselor la standardele internaționale și continuarea dezvoltării serviciilor de sortare, congelare și depozitare.

Sursă foto: gov.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here