Cine ar putea deveni succesorul lui Merkel

Autor: , in Externe / 4 noiembrie, 2018, 06:45

Friedrich Merz este favorit să devină lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), dar vrea şi postul de cancelar al Germaniei, afirmă Sigmar Gabriel, fost vicecancelar şi fost lider al Partidului Social-Democrat, sugerând că schimbarea s-ar putea produce în 2019, transmite Mediafax.

„Eu cred că orice preşedinte al CDU are şi aspiraţia esenţială de a deveni cancelar. Dacă el recunoaşte acest lucru ori nu, aceasta este altă problemă. Dar de ce ar vrea cineva să devină preşedinte al CDU, dacă nu ar avea aspiraţia de a fi succesorul Angelei Merkel?”, a argumentat Sigmar Gabriel, care a fost lider al Partidului Social-Democrat, vicecancelar al Germaniei, ministru de Externe şi ministru al Economiei, citat de N-TV.de.

În opinia politicianului social-democrat, Friedrich Merz are „şanse foarte mari” să câştige scrutinul din decembrie şi să devină lider al formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată.

Angela Merkel a anunţat luni că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei după finalul celui actual, în anul 2021.

„În calitatea de cancelar, eu trebuie să asum responsabilitatea pentru tot. Acest mandat de cancelar este ultimul meu mandat. Pentru restul legislaturii, sunt pregătită să lucrez în continuare în calitatea de cancelar”, a afirmat ea.

Angela Merkel este liderul formaţiunii CDU din anul 2000 şi deţine postul de cancelar al Germaniei din anul 2005.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X