Marea Britanie, ca și Republica Moldova, de altfel, se numără printre țările din Europa cu cele mai multe ore de lucru – 48 de ore pe săptămână plus orele lucrate peste program. Totuși, mai multe ore de lucru nu înseamnă o productivitate mai mare.

Unele companii britanice scurtează săptămâna de lucru, pentru a crește eficiența, sănătatea și fericirea angajaților lor, relatează The Guardian. 

De exemplu, Rich Leigh, directorul firmei Radioactive PR, a introdus săptămâna de lucru de 4 zile.

Potrivi acestuia, „există două modalități de a face bani în industria mea  – reține clienții sau obține clienți noi. Când angajații sunt deprimați și obosiți, ei nu pot face niciunul dintre aceste lucruri.”

O săptămână de lucru de 4 zile vine ca o soluție la problema Marii Britanii privind productivitatea la locul de muncă. În mediu, un lucrător britanic are o pauză de prânz de doar 34 de minute și lucrează 10 ore peste program săptămânal (deseori, neplătite). Totuși, productivitatea britanicilor este cu mult în urma altor vecini europeni.

Franța a aprobat recent o lege conform căreia este ilegal să li se ceară angajaților să răspundă la email-uri de lucru în afara orarului de lucru. Un angajat francez reușește să facă, în mediu, mai mult lucru până la sfârșitul zilei de miercuri decât un angajat din Marea Britanie într-o întreagă săptămână.

Uniunea Europeană a stabilit o limită de lucru de 48 de ore pe săptămână. Marea Britanie este unica țară europeană care le permite angajaților să lucreze mai mult, dacă vor.

La compania Radiocative PR, trecerea la 4 zile de muncă pe săptămână a venit destul de brusc, deși au fost făcute și câteva compromisuri: pauza de prânz a fost redusă la 45 de minute, iar concediul anual la 20%.

Angharad Planells, angajată a Radioactive PR, spune că schimbarea i-a ușurat pregătirile pentru nașterea primului ei copil. „Poți spune că 4 zile înseamnă mai puțin timp pentru lucru, dar, atâta timp cât lucrul acesta îți aduce rezultate, ce mai contează?”

Compania mai spune că a început să primească și mai multe CV-uri de când oamenii au aflat de săptămâna de lucru de 4 zile.

4 zile de lucru săptămânal nu înseamnă să lucrezi 40 de ore în patru zile. Înseamnă să lucrezi între 28 și 32 de ore pe săptămână, dar să fii plătit ca pentru un job de 35-40 de ore.

Unele companii care au adoptat această regulă și-au putut menține și regimul de lucru de luni până vineri: unii angajați lucrează de luni până joi, alții – de marți până vineri.

Directorul unei alte companii spune: „Businessul e diferit astăzi de cum era 30 de ani în urmă, când nu puteam trimite un email, cumpăra online sau trebuia să utilizăm faxul. Atunci, de ce continuăm să lucrăm în același mod?”

Leigh, directorul companiei de PR de mai devreme, spune: „Multe afaceri din UK sunt ca și afacerea mea, destul de mici, cu între unul și 10 angajați, și lucrează în sfera serviciilor. Deci, mă întreb: de ce să nu încerce strategia noastră?”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here