Audierile în cazul „Open Dialog”, amânate. Solicitarea Maiei Sandu

Autor: , in Politic / Populare / 6 noiembrie, 2018, 16:39 Etichete: , ,

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, solicită ca ședința de audiere în cazul acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice să fie publică, astfel încât să se adreseze cetățenilor Republicii Moldova, ci nu în fața unei „comisii compuse din reprezentanți loiali ai regimului Plahotniuc-Dodon”.

„Așa-numita Comisie de anchetă care investighează presupusa finanțare ilegală a PAS, aducând drept unică probă participarea mea la un eveniment public în Parlamentul European, la invitația unor membri importanți ai PE, a decis să mă invite la audieri închise”, a scris lidera PAS pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu susține că organizarea unei ședințe închise arată că Parlamentul nu este interesat nici să afle adevărul, nici să asigure dreptul oamenilor la informare.

„Dacă parlamentarii ar fi interesați de adevăr, ar organiza audieri publice, cu prezența presei, așa încât cetățenii Republicii Moldova să fie informați plenar. Minciunile lansate premeditat în public despre finanțarea PAS, inclusiv de către deputați în Parlamentul Republicii Moldova, trebuie deconspirate tot în Parlament și tot public, pentru că oamenii au dreptul să afle adevărul”, a mai adăugat aceasta.

Tot într-o postare pe Facebook, omul de afaceri Alexandru Machedon menționează că nu are timp să se prezinte la ședință, motivând că „sunt antreprenor și muncesc non-stop, zi de zi, pentru a plăti zeci de milioane taxe și impozite, pentru a putea întoarce datoriile și creditele companiei, dar și pentru a restabili puterea ei economică, după ce tot voi în Parlament ați acoperit furtul miliardului, ați distrus sute de antreprenori, aducând economia țării la sapă de lemn”.

Lăsați opoziția și toți oamenii cu alte viziuni în pace, sunteți plătiți de cetățenii acestei țări pentru a le apăra interesele și pentru a le asigura o viață mai frumoasă. Gândiți-vă, munciți, depuneți tot efortul ca Moldova să devină într-adevăr o țară europeană, o țară în care să vrei să trăiești”, a îndemnat Machedon.

Săptămâna trecută, Platforma DA a menționat că „nu a fost niciodată finanțată din afara țării, spre deosebire de Partidul Democrat, PSRM, Partidul Șor, ș.a. care profită din plin de finanțări ilegale, inclusiv din bani obținuți ilicit, fapte dovedite prin acte publicate de presa independentă”, adăugând că „fiecare invitat la asemenea întruniri participă pe cont propriu”.

Citiți și: Reacția Platformei DA la ancheta parlamentară privind activitatea fundației „Open Dialog”

Conform unui comunicat emis de Parlament, comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice a decis amânarea audierilor programate pentru săptămâna curentă. Decizia a fost luată după solicitările venite din partea unor persoane care urmau să fie audiate și care au invocat imposibilitatea de a da curs invitației. Audierile au fost reprogramate pentru luni, 12 noiembrie.

Kozlowska a respins toate acuzațiile la adresa sa, menționând că în spate ar sta liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care se răfuiește astfel cu oponenții să politici de la Chișinău.

Citiți și: Angajați MAI, SIS, PG, CEC, audiați de comisia parlamentară privind „Open Dialog”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X