(DOC) Cazul studiilor fiului lui Leancă, ce ar fi fost achitate de Șor, va fi investigat în dosarul privind furtul miliardului

Autor: , in Politic / 7 noiembrie, 2018, 17:33

Procuratura Anticorupție s-a autosesizat pe cazul dezvăluirilor apărute în presă privind faptul că primarul de Orhei Ilan Șor i-a finanțat studiile mezinului lui Iurie Leancă. Astfel, acest caz va fi examinat în cadrul dosarului penal privind furtul miliardului de dolari din sistemul financiar-bancar moldovenesc.

Deputatul liberal, Lilian Carp, a primit răspuns la sesizarea adresată Procurorului General privind studiile mezinului lui Iurie Leancă finanțate de Ilan Șor. Potrivit răspunsului, oferit de procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, adresarea deputatului a fost anexată la dosarul nr. 2015970346 în care se investighează furtul miliardului de dolari.

,,În rezultat vă informăm, că adresarea Dv, a fost anexată la materialele cauzei penale nr. 2015970346, pentru a fi examinată în cadrul urmăririi penale”, se arată în răspunsul primit de deputat de la procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Într-o investigație, Jurnal TV a demonstrat că Ilan Șor, prin intermediul Tomton Trade Corp, a transferat 20 de mii 882 de dolari, convertiți în 12 mii 912 lire sterline, pe conturile companiei britanice Cambridge Arts and Sciences Limited cu specificația „plata pentru Liviu Tristan Leancă”. Cambridge Arts and Sciences Limited este tocmai compania care deține colegiul, unde Liviu Tristan Leancă, fiul lui Iurie Leancă a fost printre absolvenți în anul 2014.

Procurorul-șef nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta răspunsul oferit deputatului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X