După un an și jumătate în care oficialii moldoveni au evitat deplasările în Federația Rusă, o delegaţie a Republicii Moldova condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Tatiana Molcean, merge pe 8 noiembrie la Moscova pentru a se întâlni cu delegaţia rusă condusă de către viceministrul afacerilor externe, Grigori Karasin.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, consultările politice interministeriale moldo-ruse vor avea loc la iniţiativa Chişinăului.

Potrivit agendei, părţile urmează să examineze un spectru larg de subiecte actuale ale relaţiilor moldo-ruse, în special avansarea dialogului politic, aprofundarea cooperării în domeniul comercial-economic, social, interacţiunea în sfera cultural-umanitară, etc.

La sugestia părții moldovenești, în cadrul discuţiilor urmează a fi abordate şi subiectele problematice ale relațiilor bilaterale, inclusiv dificultăţile întâmpinate la călătoriile în Federația Rusă de către oficialii moldoveni de rang înalt.

De asemenea, sunt planificate a fi abordate proiectele de acorduri interguvernamentale privind cooperarea în domeniul migrației forței de muncă și readmisiei, precum și programul de cooperare în sfera umanitară.

Amintim că, în luna martie 2017, autoritățile de la Chișinău au semnalat Moscovei o serie de opriri abuzive la intrarea în Federația Rusă, astfel, până la soluţionarea problemei, oficialilor moldoveni li se s-a cerut abţinerea de la deplasări în acestă țară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here