Ecologiștii cer UE să nu trimită mașinile poluante în Estul Europei

Autor: , in Auto / 7 noiembrie, 2018, 16:07

Reţeaua de oraşe Eurocities, platforma ecologistă Transport şi Mediu şi Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică au cerut instituţiilor Uniunii Europene să ia măsuri pentru ca mașinile diesel poluante să nu fie trimise în estul Europei și să limiteze poluarea atmosferică din orașele țărilor membre, transmite agenţia EFE.

Ecologiștii europeni estimează că peste 43 de milioane de mașini circulă pe șoselele europene, printre care și vehicule diesel foarte poluante, iar impactul sectorului transporturilor asupra sănătății cetățenilor se ridică la 62 de miliarde de euro anual.
Din acest total, circa 52 de miliarde de euro sunt efectul folosirii mașinilor diesel, potrivit unei declarații a mai multor organizații ecologiste.

Reţeaua de oraşe Eurocities, platforma ecologistă Transport şi Mediu şi Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică au cerut Uniunii Europene și statelor membre să ia măsuri mai hotărâte pentru combaterea poluării excesive, prin eliminarea motoarelor diesel și stimularea achizițiilor de vehicule mai puțin poluante.

Organizațiile menționate cer ca Vestul Europei să nu se debaraseze de vehiculele ale căror emisii poluante au fost trucate în scandalul Dieselgate și să nu fie trimise în Estul continentului dacă emisiile nu au fost aduse mai întâi la nivelul normal.

Declaraţia mai susţine şi crearea unui fond european pentru aer curat în oraşele cele mai afectate de poluarea generată de motoarele diesel.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X