Documentele obținute de Der Spiegel și analizate de Mediapart și partenerii din rețeaua EIC (European Investigative Collaborations) au dezvăluit noi detalii despre transferul lui Mbappe la PSG din 2017. Agenții tânărului atacant francez au negociat dur cu cei de la PSG și au obținut mai multe clauze uriașe.

Cei de la PSG au pus mâna pe Mbappe după ce au egalat oferta făcută de Real Madrid de 180 de milioane de euro. Mbappe le ceruse celor de la Monaco un salariu de 8 milioane net pe an, la același nivel cu Radamel Falcao. Astfel, Monaco a negociat cu Real Madrid și a ajuns la un acord pentru 180 de milioane de euro, suma care urma să crească până la 214 milioane de euro deoarece autoritățile din Spania cereau o taxa pe care Monaco a refuzat să o plătească iar Real și-a luat angajamentul să o achite, scrie sport.ro.

Doar că Mbappe a preferat să meargă la Paris Saint-Germain iar acordul între Monaco și PSG a venit în ultima zi pentru 180 de milioane de euro. Mbappe a primit de la PSG o prima de 10 milioane de euro la semnătură, bani care urmau să fie plătiți în primele 2 sezoane, plus 10 milioane de euro pe an în următoarele 5 sezoane, salariul urmând să crească însă progresiv de la 7 milioane de euro în sezonul 2017/2018, până la 12 milioane de euro în primul an de contract.

Agenții lui Mbappe au cerut însă câteva clauze cu adevărat incredibile iar o parte au fost refuzate de către PSG! Dacă atacantul francez ar câștigq Balonul de Aur, Mbappe ar deveni automat cel mai bine plătit jucător din lot, triplandu-i salariul până la nivelul lui Neymar, cel care încasează 30 de milioane de euro. Un trofeu i-ar aduce 500.000 de euro net. O altă cerere refuzată: bonus în cazul în care PSG este exclusă din UEFA Champions League din cauza problemelor cu Fair-Play-ul Financiar. De asemenea, PSG a refuzat să-i ofere lui Mbappe 50 de ore de zbor cu avionul privat! PSG a acceptat însă să-i plătească 30.000 de euro lunar lui Mbappe pentru chirie și să-i angajeze 3 oameni (un bucătar, un șofer și un bodyguard).

În urmă transferului lui Mbappe la PSG, agentul Jorge Mendes incaseza 9 milioane de euro, adică 5% din suma de transfer. Iar banii dați de către PSG nu ajung la AS Monaco, ci în conturile patronului echipei, Dimitri Rybolovlev.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •