Sandu și Năstase, la Helsinki: Comisarul Hahn și-a exprimat îngrijorarea în raport cu acțiunile regimului de la Chișinău

Autor: , in Politic / 7 noiembrie, 2018, 15:32

Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, și-a exprimat îngrijorarea în raport cu acțiunile „antidemocratice” ale regimului de la Chișinău și pachetele de legi adoptate în ultimele luni care „subminează procesul de integrare europeană”. Cel puțin asta spun lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care au avut o întrevedere cu oficialul european.

Întâlnirea dintre Johannes Hahn, lidera PAS Maia Sandu și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a avut loc la Congresul PPE de la Helsinki.

„Domnul Hahn și-a exprimat îngrijorarea în raport cu acțiunile antidemocratice ale regimului de la Chișinău și pachetele de legi adoptate în ultimele luni care subminează procesul de integrare europeană. (…) Grație parteneriatelor strânse în cadrul PPE, avem încredere că vom reuși să ancorăm Republica Moldova pe calea de integrare europeană și să apropiem condițiile de viață ale cetățenilor noștri de standardele europene”, mai spune Maia Sandu.

De asemenea, aceasta declară că, comisarul Hahn a salutat unitatea forțelor autentic proeuropene și a garantat că UE va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic în Republica Moldova.

„Angajamentele noastre comune pentru Moldova și oamenii săi rămân democrația, statul de drept, securitatea și prosperitatea fiecărui cetățean în parte acasă. În acest sens avem tot sprijinul partenerilor noștri externi și personal al comisarului Johannes Hahn”, spune și liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X