(VIDEO) Mai multe termometre cu mercur, sparte într-o grădiniță din Chișinău

Autor: , in Social / 7 noiembrie, 2018, 18:28

În această după-amiază, salvatorii au fost alertați la o grădiniță de pe strada N. Costin din capitală, unde au fost spart mai multe termometre cu mercur s-au spart.

Conform unui comunicat emis de IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:58. La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN, care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul. Pătrunderea mercurului pe suprafețe a fost posibil după ce un borcan cu termometre a căzut jos, iar șase dintre ele s-au spart.

În încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind într-un alt bloc al instituției. Specialiștii au întreprins acțiuni de îndepărtare a substanței, iar zona a fost curățată.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgență la serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur. În caz de pătrundere a substanței pe suprafețe, trebuie deschise ferestrele și închise ușile pentru a evita intoxicația, dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi. Totodată, este necesară îndepărtarea copiilor din zona de risc.

Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului sau măturii, deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X