(DOC) Decizie de neînțeles în cazul Băsescu vs Dodon; Cum s-au răzgândit judecătorii în 3 ore

Autor: , in Politic / Populare / 8 noiembrie, 2018, 07:11

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a pierdut la Curtea Supremă de Justiție recursul împotriva președintelui Igor Dodon, privind lipsirea primului de cetățenia Republicii Moldova. Decizia instanței a stârnit însă o serie de critici și nedumeriri, întrucât a fost luată cu multe semne de întrebare.

Asta deoarece la ora 18:30 pe site-ul instanței apăruse informația că examinarea recursului a fost amânată pentru data de 14 noiembrie, întrucât ar fi nevoie de „studiere suplimentară”.

Surpriza însă a venit după doar trei ore. La ora 21:12 minute pe site-ul instanței apare informația precum că recursul a fost respins, fiind menținută decizia Curții de Apel, care-i dădea dreptate lui Igor Dodon.

Foto: Vlad Bilețchi

Astfel Traian Băsescu a pierdut ultima șansă de a-și redobândi cetățenia în justiția moldovenească și nu va mai putea candida la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti.

Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, a semnat un decret privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu, invocând motive de procedură, mai exact un dosar penal în care era vizat la acea oră fostul lider de la Cotroceni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X