(AUDIO) Cum au reacționat reprezentanții instituției și autoritățile în cazul abuzurilor de la grădinița nr. 185

Autor: , in Populare / Social / 9 noiembrie, 2018, 16:13 Etichete: , ,

O mamă a cărei fetiță frecventează grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani al capitalei acuză angajații instituției că s-ar comporta urât cu copiii. Aceasta a publicat două înregistrări audio în care se aud înjurături și lovituri într-o grupă de copii de 3 ani.

În prima înregistrare, angajații grădiniței bârfesc părinții copiilor, în prezența micuților, folosind cuvinte necenzurate.

Mihaela Maidan, mama care a făcut publice înregistrările, susține că fiicei sale îi plăcea să meargă la grădiniță, dar bucuria a durat doar 3-4 zile, după care nu-și mai dorea și tremura de frică atunci când auzea despre grădiniță, deoarece, spune femeia, „îmi duceam zilnic copilul într-un loc unde copiii sunt numiți, jigniți, speriați și chiar loviți”.

„Unde este siguranța copilului meu? De ce în așa loc unde merg sute de copii nu se fac controale? În grija cui stă copilul meu? Din păcate, asemenea abateri se întâmplă tot mai des. Sunt foarte înțelegătoare când autoritățile spun că au lipsă de cadre didactice și personal auxiliar, însă aceasta nu permite nimănui să terorizeze în așa mod copiii la o vârstă atât de fragedă, pentru că anume de aici începe o integrare în societate a fiecărei persoane”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook, atașând și o înregistrare audio drept dovadă a comportamentului inadecvat al dădacei.

La rândul ei, angajata acuzată a declarat pentru tv8.md că nu a vorbit urât, fetița fiind liniștită. Mai mult, ea nu poate spune cert dacă înregistrarea este veridică.

„Este o femeie extraordinar de bună. Este primul caz. Regret și îmi cer scuze”, a spus directoarea grădiniței pentru Pro TV.

Potrivit realitatea.md, dădaca a demisionat.

Prin urmare, poliția, ministerul și direcția de resort s-au autosesizat și vor cerceta acest caz.

Ministerul Educației, culturii și Cercetării precizează că violența nu trebuie să se regăsească în spațiul educațional și nu poate fi justificată.

„Ca urmare, cazul este examinat cu ieșirea la fața locului a reprezentanților Poliției Capitalei, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, cu implicarea factorilor de decizie a instituțiilor abilitate. În acest context, Poliția Capitalei îndeamnă cetățenii care au semnalat asemenea cazuri să apeleze serviciul de urgență 112”, se arată într-un comunicat emis de Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

Și primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a venit cu o reacție.

„Scuze putem găsi pentru orice situație, dar nu voi admite așa atitudine față de copii. Îmi cer scuze de la părinți, pentru că trebuie să audă așa ceva. Ca părinte, care vrea ce este mai bun pentru copilul său, mă simt îngrozit și promit să intervin și să fac tot ce îmi stă în putere ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, a scris edilul interimar pe pagina sa de Facebook.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X