Prima reacție a lui Traian Băsescu după ce a fost lăsat fără cetățenia Republicii Moldova

Autor: , in Politic / Populare / 9 noiembrie, 2018, 19:30

Ex-președintele României, Traian Băsescu, susține că decizia CSJ prin care a fost lipsit de cetățenia Republicii Moldova îl împiedică să își continue activitatea în cadrul Partidului Unității Naționale (PUN), al cărei șefie și-a dorit să o preia.

„Aș fi vrut să lucrez în continuare pentru acest proiect pe care îl am, să pot lucra în calitate de cetățean moldovean, să pot să-mi asum președinția acelui partid – PUN. Sigur că decizia justiției din Republica Moldova mă împiedică să fac acest lucru, însă măcar românii trebuie să știe că nu vom realiza acolo, pentru că încă sunt pături sociale largi de populație care trăiesc cu nostalgia apartenenței la Uniunea Sovietică. E o muncă titanică pe care eu mi-am asumat-o ani de zile, aș fi vrut s-o pot face mai bine”, a declarat fostul lider de la Cotroceni în cadrul unei intervenții la postul român de televiziune B1.

Citiți și: Cu ce compară Chirtoacă decizia CSJ de a-l lăsa pe Băsescu fără cetățenia Republicii Moldova

Miercuri, 7 noiembrie, Băsescu a pierdut la Curtea Supremă de Justiție recursul împotriva președintelui Igor Dodon privind lipsirea primului de cetățenia Republicii Moldova. Fostul lider de la Cotroceni a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016. Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, a semnat un decret privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu, invocând motive de procedură, mai exact un dosar penal în care era vizat la acea oră fostul lider de la Cotroceni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X