Sursă foto/colaj: Cotidianul, Maia Sandu/ facebook.com

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, insistă că nu va participa la audierile comisiei de anchetă privind finanțarea de către Open Dialog atât timp cât ședințele nu vor fi publice.

„Noi răspundem în fața cetățenilor și doar în fața oamenilor suntem responsabili”, a scris lidera PAS pe pagina sa de Facebook, precizând că „PAS nu a încălcat nicio lege și se finanțează, din prima zi a înființării, transparent, legal și din donații mici de la cetățeni”.

Citiți și: (VIDEO) Maia Sandu și Andrei Năstase au mers la Parlament: „Inventează motive pentru a ne exclude din alegeri”

Totodată, Maia Sandu a ținut să amintească cine sunt cei șase membri ai comisiei „ilegitime create de un Parlament ilegitim”, susținând că sunt „corupți care au comis nenumărate abuzuri”.

„Din cei 6 membri ai Comisiei, 3 sunt transfugi. Vasile Bolea este persoana care, conform RISE Moldova, a primit 500 de mii de lei din Federația Rusă prin intermediul unui off-shore din Bahamas. O parte din acești bani au fost donați PSRM-ului. Adrian Lebedinschi, fratele lui Maxim Lebedinschi, la fel ca Vasile Bolea, a primit cu împrumut 500 de mii de lei din Federația Rusă prin intermediul unui off-shore din Bahamas. Acești deputați care au finanțat PSRM cu sute de mii de lei din bani murdari din Federația Rusă nu sunt cei care ar trebui să dea verdict cu privire la finanțarea PAS. Președintele Comisiei, Igor Vremea, imediat ce a părăsit PCRM-ul în favoarea PD-ului, i-a cumpărat mașină de lux soției sale. Vicepreședintele Reșetnicov era șeful SIS în aprilie 2009 atunci când au fost maltratați tinerii în comisariatele de poliție. Simion Grișciuc a devenit transfug de la PLDM la satelitul PD-ului, PPEM, doar ca să poată rămâne director la Tutun CTC și să primească mai departe salariu de sute de mii de lei”, a notat președinta PAS.

Citiți și: Precizările Promo-Lex privind audierile de la comisia Open Dialog

Maia Sandu suține că o astfel de comisie nu poate investiga obiectiv și transparent finanțarea PAS, iar argumentul precum că ședința nu poate fi deschisă din cauza că ar fi vorba de secrete de stat este „o aberație, ca și întreaga anchetă inițiată de regim”.

Citiți și: Vor întocmi raport și fără declarațiile lui Sandu și Năstase; Ce a declarat șeful comisiei de anchetă privind activitatea Open Dialog

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here