Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii blocului electoral „ACUM”, au mers luni la Parlament, acolo unde au susținut o conferință de presă față de activitatea Comisiei Parlamentare care „investighează elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei Open Dialog şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice”. Ei nu s-au prezentat la ședința Comisiei, făcând declarații în fața sediului Legislativului.

Sandu și Năstase au acuzat că această „comisie s-a creat în afara tuturor competențelor” și că nu s-au prezentat la audieri deoarece deputații au refuzat și ca ședința să fie deschisă, cu participarea presei.

„Nu este de competența Parlamentului acest lucru. Nu este de competența unor deputați, cu care vom concura în alegeri să investigheze. De când în propria lor cauză, de uzurpare a statului, ei trebuie să fie și judecători? Au recurs la o farsă și terorism intelectual, pentru a încerca să ne excludă din cursa electorală”, a declarat Andrei Năstase.

Cei doi au vorbit și despre acuzațiile aduse, menționând o călătorie pe care au avut-o în 2017 la Bruxelles, organizată de Parlamentul European și fundația Open Dialog, cheltuielile de deplasare fiind suportate de ultima.

„Invitația a venit de la Anna Fotyga, care este președinte al subcomitetului pentru Apărare și Securitate a Parlamentului European. Invitația a fost semnată și de alți europarlamentari. La acest tip de vizite au participat și membri ai PD, și ai altor partide politice. Niciodată acestea nu au fost considerate ilegale. Și să fie clar, partidul nu a primit nicio finanțare de la o astfel de fundație”, a declarat Maia Sandu.

Ei au acuzat și „finanțările ilegale” de care ar beneficia PD sau PSRM, făcând referire la anumite ilegalități comise de cele două formațiuni politice.

„Vor să ne discrediteze și să scape de noi în această campanie electorală. Nu au curajul să meargă împotriva noastră în alegeri, pentru că știu de unde vine pericolul”, a mai acuzat Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here