Chiar dacă Maia Sandu și Andrei Năstase nu s-ar prezentat la audieri, Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Fundației Open Dialog va întocmi un raport în „baza informațiilor disponibile”. 

Potrivit șefului comisiei de anchetă, deputatul democrat Igor Vremea, audierile nu au putut avea loc în prezența presei, așa cum au solicitat Sandu și Năstase, deoarece la mijloc ar fi „informații furnizate de instituțiile de resort care nu permit să fie date publicității”.

„Cazul este unul cu limite transnaționale. Sunt informații și din exteriorul țării. Astfel nu putem desfășura ședințe publice”, a declarat Vremea. El a mai spus că din toți invitații care urmau să vină luni s-au prezentat „doar reprezentanții Promo-Lex”.

„Deja vom lucra cu informația acumulată. În pofida că n-au dat curs obligației legale de a se prezenta în fața comisiei vom întocmi din informațiile pe care le avem la moment”, a mai spus deputatul.

El a refuzat să spună dacă există informații precum că Open Dialog ar fi finanțat cele două partide politice, dar că ar exista „anumite implicații în activitatea politică din Moldova” a fundației.

Sandu și Năstase au acuzat că această „comisie s-a creat în afara tuturor competențelor” și că nu s-au prezentat la audieri deoarece deputații au refuzat și ca ședința să fie deschisă, cu participarea presei.

„Nu este de competența Parlamentului acest lucru. Nu este de competența unor deputați, cu care vom concura în alegeri să investigheze. De când în propria lor cauză, de uzurpare a statului, ei trebuie să fie și judecători? Au recurs la o farsă și terorism intelectual, pentru a încerca să ne excludă din cursa electorală”, a declarat Andrei Năstase.

Citiți și: (VIDEO) Maia Sandu și Andrei Năstase au mers la Parlament: „Inventează motive pentru a ne exclude din alegeri”

Parlamentul a creat recent o comisie care „investighează elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei Open Dialog şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice”

Kozlowska a respins toate acuzațiile la adresa sa, menționând că în spate ar sta liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care se răfuiește astfel cu oponenții să politici de la Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here