Sursă foto: newsint.ro

Șeful fracțiunii Partidului Liberal (PL) în Consiliul municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu, a trimis o nuă interpelare către Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS), prin care solicită ca cel puțin o oră de dirigenție din luna decembrie să fie dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

„Fac apel al conștiința dumneavoastră de oameni care dirijează învățământul municipal și implicit destinul tinerei generații, care ar trebui să crească în spiritul respectului pentru înaintași și istoria lor națională. Lăsând la o parte demagogiile politice și manipulările sovietice, rog să vă conduceți de fapte istorice incontestabile și pentru asta vă cer un lucru minim – să nu vă ascundeți, cel puțin în Anul Centenarului, după răspunsuri formale, așa cum s-a întâmplat la începutul anului școlar cu o solicitare identică”, a motivat liberalul.

„Nu poate trece centenarul și cei de la Primăria Chișinău să se facă că plouă”, a scris Cebanu pe pagina sa de Facebook.

În luna august, fracțiunea PL din CMC a solicitat ca în școlile de pe teritoriul municipiului Chișinău prima oră de dirigenție din noul an de învățământ să fie dedicată Centenarului Marii Uniri. Conform unei dispoziții a Minsiterului Educației, Culturii și Cercetării, tematica orei de dirigenție din 3 septembrie a fost „Limba, istoria și pământul sunt trei piloni care țin o națiune – Ion Druță la cei 90 de ani împliniți”.

La 1 decembrie curent se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.


Sursă doc: Ion Cebanu/ facebook.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here