Captură video/ facebook.com

Direcția de Poliție a muncipiului Chișinău anunță că s-a autosesizat pe marginea cazului de ieri, când pasagerii care nu încăpeau într-un maxi-taxi erau împinși, iar ușa trântită de câteva ori.

Potrivit poliției, șoferul va fi atras la răspundere, iar problema depășirii numărului de pasageri în microbuze a fost discutată într-o ședință. La fel, oamenii legii anunță că vor efectua verificări inopinate în acest sens.

„Cazul este documentat de angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și identificarea șoferului care a admis transportarea pasagerilor supranormă, cu ulterioara atragere la răspundere. Totodată, comunicăm că angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, s-au întrunit într-o ședință de lucru cu reprezentanții Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie mun. Chișinău, unde s-a pus în discuție problema depășirii numărului de pasageri admis în rutierele care circulă pe străzile capitalei. De asemenea, de către angajații de poliție, vor fi efectuate verificări inopinate, a microbuzelor de rută a căror număr depășește numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehicolului, în scopul sporirii siguranței călătorilor”, se arată într-un comunicat emis de poliția capitalei.

Vedeți și: (VIDEO) Imagini incredibile cu un microbuz din Chișinău: Cum sunt înghesuiți pasagerii

Anterior, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, se plângea că municipiul ar putea rămâne în viitorul apropiat fără microbuze și autobuzele gestionate de companii private. Transportatorii ar fi nemulțumiți de tariful de 3 lei, care nu ar fi suficient pentru acoperirea cheltuielilor. El a declarat că, în prezent, Chișinăul are nevoie de cel puțin 124 de autobuze, dar sunt disponibile doar 78, dintre care o bună parte sunt învechite.

Ultima dată, majorarea tarifului la călătoria cu microbuzul s-a efectuat în 2006 – de la 2 la 3 lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here