Brexit: Cum vor fi afectați moldovenii cu cetățenie română stabiliți în Marea Britanie
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României consideră că Acordul reprezintă cel mai eficient instrument pentru limitarea consecințelor negative ale retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană și pentru asigurarea certitudinii juridice pentru cetățeni și mediul de afaceri.
„Acordul de retragere va garanta protejarea drepturilor tuturor cetățenilor români stabiliți în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020. Aceștia vor putea continua să lucreze, să locuiască și să studieze în Marea Britanie în baza obținerii unui nou statut special”, se arată într-un comunicat emis de MAE.
Totodată, MAE își exprimă speranța că, în perioada următoare, Acordul va fi aprobat de către Parlamentul European și ratificat de către Parlamentul Marii Britanii în forma convenită în negocieri.
Astăzi, premierul britanic Theresa May a declarat că Guvernul a aprobat, după o şedinţă maraton, Acordul pentru Brexit.
Aprobarea Guvernului este necesară în vederea permiterii organizării unui summit excepţional cu liderii europeni, cu scopul de a valida acordul. Acesta urmează să fie ratificat, ulterior, de parlamentul britanic, parlamentele naţionale ale statelor din UE şi în Parlamentul European, înainte de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, la 29 martie 2019.
Citiți și: Brexit: prim-ministrul Theresa May tocmai a pierdut încă doi membri ai cabinetului său
Comentarii