O mică fermă organică din sud-vestul Spaniei produce un fel de șuncă netradițională, care a intrat în Cartea Recordurilor Guiness drept cea mai scumpă din lume.

Astfel, un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4 100 de euro.

Proprietarul fermei, Eduardo Donato, crește porci iberici într-o dehesa – un sistem agro-silvo-pastoral tipic sudului și centrului Spaniei. Acesta este un ecosistem unic, format din pajiști și copaci de stejar.

Bărbatul a decis să părăsească mediul urban și a venit să trăiască în ceea ce el numește paradisul nostru.

Fermierul spune că acest ecosistem este cel mai potrivit pentru creșterea porcilor iberici Jabugo. Aceștia mănâncă ghinzi, care sunt cea mai importantă mâncare pentru acest tip de porci.

Acesta este secretul faimoasei șunci – ghindele consumate de animale îi oferă un gust și o aromă specială.

Porcinele crescute de Donato sunt mai greu de crescut decât frații lor și mai greu de tratat.

Bărbatul spune că, în pofida prețului considerat foarte mare, acesta este, de fapt, mic – fermierul aproape că pierde bani, deoarece costurile de producție și întreținere sunt foarte mari.

Ferma are acum aproape 200 de porci iberici Jabugo. Proprietarul spune că nu intenționează să crească numărul animalelor, pentru că, în primul rând, vrea să aibă timp să se bucure de viață, și, în al doilea, asta ar scădea din calitate.

Sursa: BBC

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here