Prima instituție din Moldova care a fost acreditată cu certificat anti-mită

Autor: , in Social / 15 noiembrie, 2018, 18:15 Etichete:

Agenția Servicii Publice (ASP) este prima instituție din Republica Moldova acreditată cu certificat anti-mită internațional ISO 37001. Acesta a fost eliberat în urma controalelor instituțiilor internaționale care au constatat că ASP implementează politici care exclud posibilitatea de mituire, informează Guvernul printr-un comunicat.

Astăzi, ASP a inaugurat cel de-al 35-lea Centru multifuncțional în orașul Drochia.

„Deschiderea Centrelor multifuncționale a generat economii pentru mediul de afaceri și pentru cetățeni – spre exemplu, în urma anulării obligativității de a obține cazierul judiciar, oamenii au economisit peste 200.000 de lei”, se arată în comunicat.

Centrul din Drochia va presta servicii publice conform principiului ghișeului unic pentru peste 75.000 de locuitori din raion. O noutate pentru oamenii de afaceri din regiune este posibilitatea de a-și înregistra întreprinderea la Drochia și a primi acte permisive fără a se deplasa la Chișinău sau Bălți.

De asemenea, cetățenii vor avea posibilitatea să se înregistreze în rând de pe telefonul mobil și să obțină un tichet virtual, care este acum în regim de testare. Totodată, rândurile vor fi fluidizate cu ajutorul unui serviciu nou – concierge – care va permite monitorizarea virtuală a fluxului de persoane.

În total, în țară vor fi deschise 38 de Centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, 35 în raioane și trei – în capitală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X