Reacția lui Macron la ironiile lui Trump

Autor: , in Externe / 15 noiembrie, 2018, 17:11

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a răspuns omologului său american, Donald Trump, care l-a atacat pe Twitter, declarând că el nu are activităţi diplomatice prin postări pe Twitter, scrie Politico.

Într-un interviu acordat televiziunii franceze TV1, la bordul portavionului Charles de Gaulle, Macron a declarat: „În toate momentele importante ale istoriei noastre am fost aliaţi iar între aliaţi există respect, nu vreau să aud restul”.

În interviu, Macron a declarat că dorinţa sa de a avea o armată europeană nu reprezintă o respingere a NATO sau a alianţei Franţei cu SUA, ci un garant al „suveranităţii” Franţei. „Aliaţii nu sunt vasali”, a afirmat el.

Trump a scris pe Twitter, după ce Macron a cerut o armată europeană: “Emmanuel Macron sugerează să îşi construiască propria armată pentru a proteja Europa de SUA, China şi Rusia. Dar Germania a fost pericolul în ambele Războaie Mondiale – cum a ieşit pentru Franţa atunci? Începuseră să vorbească germană la Paris înainte ca SUA să intervină. Plăteşte pentru NATO sau nu!”.

Trump a adăugat: “Problema este că Emmanuel are o rată foarte scăzută de popularitate în Franţa, la 26% iar rata şomajului este de aproape 10%. Doar încerca să distragă atenţia cu un alt subiect. Apropo, nu există o ţară mai naţionalistă decât Franţa, oamenii sunt foarte mândri şi au şi de ce!”.

Într-o nouă postare, Trump a scris: “Faceţi Franţa grozavă din nou!”.

Miercuri, întrebat despre postările lui Trump de pe Twitter, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux. a declarat: „Ieri a fost 13 noiembrie. Comemoram uciderea a 130 dintre cetăţenii noştri, aşa că voi răspunde în engleză: Ar fi fost potrivit bunul-simţ”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X