Dezvăluirile incredibile din Football Leaks: Câți bani primește Neymar pentru a nu-și critica antrenorul

Autor: , in Sport / 16 noiembrie, 2018, 17:11

Germanii de la Der Spiegel continuă seria dezvăluirilor din dosarul Football Leaks și de-a lungul timpului au scos la iveală unele dintre practicile ilegale ale marilor cluburi ale lumii. Astfel, au fost scoase la iveală clauzele inedite din contractele lui Neymar la PSG și Firmino la Liverpool, dar și detalii despre practicile prin care Manchester City și același PSG au încercat să dribleze Fair Play-ul Financiar, scrie Digisport.

1. Printre dezvăluiri se numără clauzele din contractul lui Neymar la PSG: bonus de 2,5 milioane de euro pe an pentru că nu critică deciziile antrenorului, plus 375.000 de euro pe an pentru că își salută fanii la începutul și la finalul meciurilor.

2. Roberto Firmino are o clauză de plecare de la Liverpool de 98 de milioane de euro, care poate fi activată cu doi ani înainte de finalul contractului. Până aici, nimic neobișnuit, însă există și o precizare care a atras toate privirile în momentul în care a fost publicată: „Doar dacă echipa interesată nu este Arsenal”.

3. N’Golo Kante a creat o companie offshore, dar a refuzat să fie plătit prin intermediul ei, în ciuda insistențelor din partea clibului Chelsea, care în acest moment îl plătește cu 6,5 milioane de euro pe sezon și care în acele condiții i-ar fi oferit 12 milioane de euro anual. O sursă apropiată campionului mondial cu Franța a spus că mijlocașul e de neclintit și că dorește doar să aibă un salariu normal.

4. Demne de amintit mai sunt proiectul înființării Super Ligii Europei, una dintre primele dezvăluiri făcute de Der Spiegel, care a notat că 16 cluburi negociază pentru înființarea unei competiții care să ia startul în 2021 și să înlocuiască UEFA Champions League. Chelsea, Arsenal, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid, Barcelona, Bayern Munich, Juventus, PSG și AC Milan ar fi cei 11 „membri fondatori”, care să aibă garanția că nu vor retrograda timp de 20 de ani. Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Marseille, Inter și Roma ar urma să fie următorii membri, iar o ligă secundă ar fi de asemenea în proiect.

5. Andreas Christensen (22 de ani) este protagonistul uneia dintre cele mai noi dezvăluiri din seria Football Leaks. Danezii de la Politiken au descoperit că Chelsea i-a plătit tatălui fotbalistului 600.000 de lire sterline (aproximativ 678.000 de euro) pe parcursul a 4 ani, începând cu 2012, pe când fotbalistul avea 15 ani și era junior la clubul britanic. Londonezii erau acuzați că ar fi făcut acest lucru pentru a obține garanția că fundașul danez va ajunge la ei, un lucru interzis în Anglia. Clubul de pe Stamford Bridge a ascuns practica în spatele angajării lui Sten Christensen în calitate de scouter, rol pe care acesta nu l-a îndeplinit niciodată. Danezul este antrenor cu portarii la Brondby.

În comunicările interne, Chelsea ar fi numit, totuși, plățile drept „salariu parental”. Ambele părți au evitat să comenteze pe marginea acestui subiect.

6. Fair Play-ul financiar de la UEFA a fost un alt subiect atent dezbătut de Der Spiegel, cu Manchester City și PSG în prim-plan. În cadrul seriei Football Leaks s-a vorbit despre sponsorizările majore făcute de șeicul Mansour la Manchester City și de șeicii de la PSG, cu sprijin din partea fostului președinte UEFA Michel Platini și a lui Gianni Infantino, președintele în exercițiu și fost secretar general al forului continental.
De asemenea, au fost acuzații și cu privire la implicarea fostului președinte francez Nicolas Sarkozy, care i-ar fi spus în 2010 actualului din Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani, că Platini va fi instruit să acorde Qatarului organizarea Cupei Mondiale din 2022.

În 2014, Manchester City a primit o amendă în valoare de peste 55 de milioane de euro pentru încălcarea Fair Play-ului Financiar, iar PSG a primit o sancțiune asemănătoare, iar UEFA ar fi gata să redeschidă dosarele, potrivit Der Spiegel, pentru că nu avea cunoștință de unele elemente ieșite la iveală ulterior.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X