Sursă foto: Andrei Nastase/ facebook.com

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a răspuns într-un mod original acuzațiilor de „trădare de patrie”, proferate în adresa sa vineri, în Parlament, de către comisia de anchetă privind activitatea fundației „Open Dialog” și spicherul Andrian Candu.

Năstase a mers la o întâlnire cu cetățenii din satul Delecău, raionul Anenii Noi, acolo unde a discutat cu aceștia inclusiv despre acuzațiile din Parlament.

„Trădătorii de patrie trebuie să stea la pușcărie. Iar aceștia trădători sunt Plahotniuc, Shor, Candu, cei care au jefuit și distrus această țară”, a declarat Andrei Năstase.

El a calificat drept „aberante” acuzațiile precum ar fi fost finanțat de „Open Dialog” cu bani care ar fi venit de la Veaceslav Platon.

„Eu am deconspirat în anul 2013 spălătoria rusească pusă la cale de Platon și Plahotniuc, iar acum ei vin cu asemenea acuzații ridicole. S-a ajuns ca în casa de nebuni”, a mai spus președintele Platformei DA.

Comisia parlamentară de anchetă privind activitățile fundației „Open Dialog” (FOD) îi acuză pe liderii PAS și Platforma DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, de „trădare de patrie” și solicită Procuraturii să se sesizeze în legătură cu acest caz.

Potrivit concluziilor comisiei de anchetă, citate de către ex-comunistul Igor Vremea de la tribuna Parlamentului, devenit între timp democrat, fundația „Open Dialog” a fost finanțată de bani „provenind din laundromatul rusesc” și de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Mai mult, fundația este acuzată și de „legături cu spionajul rus”.

Astfel, făcând referire la faptul că fundația „Open Dialog” a achitat biletele de deplasare pentru cei doi lideri politici la Bruxelles, la un eveniment organizat în Parlamentul European, comisia de anchetă acuză PAS și Platforma DA de „finanțări ilegale”.

În aceste condiții, una dintre „recomandările comisiei de anchetă” este către Procuratura Generală, „să examineze calificarea juridică a FOD, a persoanelor afiliate, etc., în acțiuni care atentează la securitatea națională, prin prisma infracțiunii de trădare de patrie și spionaj”.

Potrivit lui Igor Vremea, astfel de acțiuni se pedepsesc cu „închisoare de la 12 la 20 de ani”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here