Moscovei îi convine actuala putere de la Chișinău, iar Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon au aceiași curatori la Moscova, susține fostul deputat comunist Grigore Petrenco.

Într-o postare pe Facebook, Petrenco a comentat activitatea comisiei parlamentare privind activitățile fundației „Open Dialog”, punctând faptul că „fără participarea socialiștilor comisia nu ar fi putut fi creată”.

„La fel ca în multe alte cazuri, socialiștii l-au ajutat pe Plahotniuc. Dacă ei nu asigurau cvorumul, atunci această comisie nu ar fi existat”, a punctat Petrenco.

El a menționat și un alt aspect care poate părea surprinzător, faptul că socialiștii au susținut concluziile aceste comisii, care acuză serviciile secrete rusești că ar dirija „Open Dialog”: „Ce este asta? De ce putiniștii lui Dodon l-au învinuit pe Putin că i-ar susține pe Maia Sandu, Andrei Năstase și alții?

„Cred că Moscova este mulțumită de actualul regim din Moldova, inclusiv așa-numita opoziție a socialiștilor. În fond, pro-rusul Dodon și socialiștii creează doar iluzia că ar lupta împotriva regimului aparent anti-rus al lui Plahotniuc. Toate aceste aspecte și lupta falsă a unuia împotriva celuilalt permit menținerea stării actuale de lucruri în Moldova, începând cu problema transnistreană (reglementare și prezență militară) și terminând cu drumul spre nicăieri al Republicii Moldova. Această situație este, de asemenea, benefică pentru cei care se află în spatele planurilor de afaceri comune ale lui Plahotniuc și reprezentanților elitei politice ruse, inclusiv în direcția transnistreană (doar amintesc schema de achiziție a energiei electrice sau noul proiect de minare a criptomonedelor)”, a mai precizat fostul deputat comunist.

El mai susține că Dodon și Plahotniuc ar avea „aceiași curatori la Kremlin”, doar că liderul PD mai mimează încă o „luptă cu tancurile rusești” de ochii Occidentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here