Sursă foto: Domnica Manole/ facebook.com

Domnica Manole califică hotărârea CSJ de a respinge cererea de chemare în judecată depusă de împotriva CSM și SIS cu privire la restabilirea sa în funcția de judecătoare drept una politică.

Fosta magistrată de la Curtea de Apel Chișinău susține că va informa oficialii europeni despre situația din justiția din Republica Moldova, aceștia, potrivit ei, așteptând astăzi pronunțarea hotărârii CSJ.

„Nu am reușit să fiu prezentă la ședința de astăzi, pentru că mă aflu la Bruxelles, acolo unde, începând cu ziua de mâine, la Parlamentul European, va avea loc un eveniment important, consacrat drepturilor omului, țara noastră fiind din nou unul din subiectele dureroase și chiar rușinoase, care vor fi dezbătute mâine. În calitatea mea de participant la evenimentul de mâine,voi informa oficialii europeni despre atacul continuu asupra independenței justiției, un exemplu elocvent fiind, din păcate, propriul meu caz. Astăzi, împreună cu mine, pronunțarea soluției pe dosarul meu au așteptat-o mai mulți oficiali europeni”, a scris ex-judecătoarea pe pagina sa de Facebook.

Manole afirmă că nu poate oferi „un comentariu desfășurat cu privire la calitatea deciziei”, deoarece nu a văzut-o, dar a convins-o definitiv că este „politică, de pedepsire a unui judecător care a îndrăznit nu doar să emită o hotărâre inconvenientă guvernării, dar și să-l supere pe Andrian Candu printr-o altă hotărâre primită în aceeași perioadă”.

„Asta au înțeles și europenii, și cetățenii Republicii Moldova. Sunt sigură că lumina se va face doar la Curtea Europeană, însă, până atunci, trebuie să ne învățăm să ripostăm semnalelor trimise de această guvernare, prin intermediul SIS, PG, a justiției captive, tuturor celor care mai au puteri să reziste”, a conchis aceasta.

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins ieri cererea de chemare în judecată depusă de Domnica Manole împotriva Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și Serviciului de Informații și Securitate (SIS) cu privire la restabilirea în funcția de judecătoare.

La 4 iulie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să o elibereze din funcţie pe Domnica Manole în baza avizelor SIS, dar şi pentru faptul că ar fi comunicat cu părţi din mai multe dosare. Domnica Manole a calificat decizia CSM drept o răfuială politică pentru decizia privind obligarea CEC de a iniţia referendumul solicitat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, acuzaţii respinse de CSM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here