Și Filip îl laudă pe Cioclea: „Datorită lui avem un sistem bancar sănătos”

Autor: , in Politic / 20 noiembrie, 2018, 18:39 Etichete:

Prim-ministrul Republicii Moldova scrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că mandatul lui Sergiu Cioclea a fost unul de succes, „cu atât mai mult cu cât a avut curajul să vină în fruntea BNM într-un moment complicat pentru noi, moment în care sectorul bancar necesita o reformă profundă”.

„Îi mulțumesc și public domnului guvernator pentru modul foarte bun în care am conlucrat, pentru profesionalismul de care a dat dovadă în gestionarea relațiilor cu FMI și alți parteneri internaționali. Și, nu în ultimul rând, apreciez mult faptul că a făcut anumite sacrificii personale pentru a reveni pentru o perioadă în Republica Moldova și a contribui la reformarea acestui domeniu”, a notat Pavel Filip.

Premierul mai menționează că „împreună am făcut ordine în sistemul bancar și astăzi, inclusiv datorită dumnealui, avem un sistem bancar sănătos și importante investiții străine”.

Și președintele Parlamentului i-a mulțumit lui Cioclea. „Creștere, stabilitate și o legislație modernă care asigură fortificarea în continuare a rezultatelor obținute – acestea sunt rezultatele activității Băncii Naționale din 2016”, susține Andrian Candu.

De cealaltă parte, europarlamentarul român Siegfried Mureșan susține că demisia guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, dovedește eșecul autorităților de la Chișinău de a recupera miliardul de dolari dispărut din băncile Republicii Moldova și de a aduce vinovații în fața justiției. Potrivit lui Mureșan, în perioada mandatului lui Cioclea s-au realizat progrese insuficiente în implementarea Acordului de Asociere, iar demisia lui „ridică semne de întrebare cu privire la recuperarea prejudiciului și găsirea vinovaților în viitorul apropiat”.

Sergiu Cioclea și-a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, demisia din funcția de guvernator al BNM, declarând că vrea să plece din funcție „simbolic” în ultima zi de toamnă, după ce aa putut strânge „roada”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X