Doi membri din cadrul unui grup criminal organizat au fost condamnați la 10 ani închisoare cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru contrabandă cu stupifiante, precum și punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, în scop de înstrăinare. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Cahul.

Potrivit acuzațiilor înaintate de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, la 22 noiembrie 2017 inculpații au introdus cu automobilul pe teritoriul Republicii Moldova 30 kg de hașiș, la realizarea căruia urmau să obțină venituri în sumă de 4.000.000 lei.

Drogurile erau ascunse în rezervorul pentru combustibil al automobilului, special adaptat în acest sens.

Este de menționat faptul că, grupul criminal îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, de unde liderul grupării coordona și controla activitatea organizației criminale, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (viber, skype, WhatsApp și altele), cît şi în afara ei. Drogurile erau destinate comercializării în Federația Rusă, tranzitând Spania, Franța, Italia, Slovenia, Ungaria, România, Republica Moldova, Ucraina.

Pe tot parcursul urmăririi penale acuzații s-au aflat în stare de arest.

În privința altor membri ai grupului criminal organizat, urmărirea penală continuă, aceștea fiind anunțați în căutare internațională.

Procurorii PCCOCS consideră sentința legală, dar blîndă și urmează să o conteste la Curtea de Apel.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here