CPR Moldova a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne

Autor: , in Social / 26 noiembrie, 2018, 17:30

Centrul de Politici și Reforme Moldova a depus o cerere de chemare în judecată a Ministerului Afacerilor Interne și a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova pe subiectul refuzului de a oferi informație de interes public despre îndepărtarea celor șapte profesori turci de pe teritoriul Moldovei pe data de 6 septembrie.

Reprezentanții CPR spun că în tentativa de a clarifica cât mai multe aspecte ale acestui caz, au solicitat în data de 17 septembrie, de la Poliția de Frontieră să li se comunice în baza căror acte de identitate cei șapte profesori turci au părăsit teritoriul Republicii Moldova și care instituție i-a însoțit la frontieră.

În data de 4 octombrie, Poliția de Frontieră a refuzat să ofere un răspuns util invocând protecția datelor cu caracter personal.

„Deși este adevărat că unele informații solicitate cad sub incidența protecției datelor cu caracter personal, reiterăm totuși că numele persoanelor au ajuns să fie cunoscute de presă, de publicul larg, iar profesorii liceului Orizont au devenit persoane publice într-un caz de mare impact și îngrijorare în societate. Deși informațiile cerute de noi se refereau la persoane identificate deja, totuși solicitarea noastră a avut intenția de a clarifica, din punct de vedere tehnic, modul în care șapte oameni au traversat frontiera de stat a Republicii Moldova, fără a avea acte de călătorie, din spusele familiilor lor”, spun reprezentanții CPR.

Pentru că nu au fost de acord cu acest refuz, CPR a făcut aceeași solicitare instituției ierarhic superioare – Ministerul Afacerilor Interne, care, însă, a susținut poziția Poliției de Frontieră și a refuzat să ofere un răspuns util la această solicitare.

Astfel, Centrul de Politici și Reforme Moldova a depus o cerere de chemare în judecată a Ministerului Afacerilor Interne și a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova pe subiectul refuzului de a oferi informație de interes public despre îndepărtarea celor șapte profesori turci de pe teritoriul Moldovei pe data de 6 septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X