(FOTO) Ministrul Agriculturii, despre o fotografie virală cu mere abandonate: „Am aflat care e realitatea”

Autor: , in Social / 26 noiembrie, 2018, 18:38

Zilele trecute, pe rețelele de socializare a fost virală o fotografie cu mere lăsate la marginea unei livezi. Mai mulți internauți scriau că recolta a fost abandonată deoarece agricultorul nu ar avea unde să o vândă. Astăzi, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a mers la locul cu pricina și afirmă că situația ar fi alta.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul anunță că a aflat de la proprietar care este, de fapt, soarta merelor.

„Am vrut să văd care e situația și am mers în satul Floreni, raionul Ungheni, împreună cu Directorul General ANSA și Președintele Asociației „Moldova Fruct”. Aici, am discutat cu Anatol Plăcintă, proprietarul producției de mere, care nici măcar nu cunoștea faptul că recolta sa a făcut înconjurul internetului. De la el am aflat care e realitatea. Producătorul are depozit frigorific, iar merele care au corespuns standardelor au fost deja depozitate. Din cauză că a fost afectată de viermele mărului, 70% din recoltă a fost compromisă și poate fi transmisă doar la procesare. O mare parte dintre mere deja a fost vândută companiilor de procesare”, a notat acesta.

Ministrul a publicat și un colaj în acest sens.

Sursă colaj: Nicolae Ciubuc/ Facebook
Ciubuc mai scrie că fotografia ar fi fost făcută de „un cetățean care a dorit să speculeze întâmplarea pentru interese ascunse”.

Roada din această toamnă a fost una foarte bogată, iar posibilitățile de export ale Republicii Moldova sunt extrem de reduse. În ultima perioadă, pe rețelele de socializare apar tot mai multe fotografii cu tone de mere abandonate.

Citiți și: (FOTO) Tone de mere putrezesc la marginea satului: „La ce bun mai avem minister de resort?”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X