Peisaj macabru pe o plajă din Noua Zeelandă: 145 de balene au murit după ce au eșuat la mal

Autor: , in Social / 26 noiembrie, 2018, 14:12

Până la 145 de balene-pilot au murit după ce au eșuat la mal, pe o plajă din Noua Zeelandă.

Potrivit The Independent, un turist a descoperit animalele, pe o plajă din insula Stewart, sâmbătă seara.

Circa 75 de balene erau deja moarte, iar experții au luat decizia grea de a eutanasia celelalte animale, care se aflau în stare critică.

„Din nefericire, șansele de a-și reveni ale balenelor care erau în viață erau foarte mici”, a spus Ren Leppens, managerul Departamentului de Conservare de pe insula Stewart.

Acesta a mai adăugat că „localizarea îndepărtată, lipsa personalului din apropiere și starea deplorabilă a balenelor au dus la cea mai umană decizie pe care am putut-o lua, și anume să eutanasiem animalele”.

„A fost o decizie foarte grea de luat”.

Leppens a mai spus că multe dintre balene erau acoperite parțial în nisip și se aflau într-o stare extrem de proastă, ceea ce indica, că acestea au eșuat la mal cu cel puțin o zi înainte de a fi găsite.

„Personalul a eutanasiat animalele, iar corpurile lor au fost lăsate pe mal, unde se vor descopune în mod natural. Simt o profundă tristețe, e un eveniment tragic”, a spus Leppens.

„E genul de lucruri pe care nu vrei să le vezi. Mi-aș dori să înțeleg motivul pentru care au eșuat balenele, ca să pot interveni.”

Balenele eșuate mor, de cele mai multe ori, din cauza deshidratării sau pentru că organele lor sunt strivite sub greutatea propriului corp.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X