Poroșenko a semnat decretul: Ucraina, în alertă de război timp pe 60 de zile

Autor: , in Externe / Populare / 26 noiembrie, 2018, 17:13

Rada Supremă de la Kiev a aprobat un proiect din lege privind emiterea unui decret prezidențial privind impunerea unei legi marțiale în Ucraina.

Conform decretului, în Ucraina este instituită legea marțială începând cu 26 noiembrie, ora 14:00, până la 25 ianuarie 2019, ora 14:00, scrie unian.net.

Instituirea stării de război vine după ce forţele navale ucrainene au anunţat duminică seară că Rusia a deschis focul asupra unui grup de nave ucrainene în Marea Neagră, în urma incidentului fiind răniţi şase marinari ucraineni. Navele, arestate de armata rusă, încercau să treacă prin strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, unde se afla destinaţia lor finală, portul Mariupol.

Citește și: (INFOGRAFIC) Ce presupune legea marțială, cerută de președintele Ucrainei

Incidentul armat a avut loc după ce trecerea convoiului ucrainean a fost blocată iniţial de un cargou rus plasat sub podul dintre Crimeea şi Rusia din strâmtoarea Kerci.

Rusia a confirmat arestarea a trei nave militare ucrainene şi utilizarea forţei în strâmtoarea Kerci, dar a precizat că a recurs la măsură pentru a forţa navele ucrainene să se oprească, după ce acestea intraseră ilegal în apele teritoriale ruse. Potrivit serviciului rus de securitate FSB, trei marinari ucraineni au fost răniţi în incidentul armat şi ei beneficiază în prezent de îngrijiri medicale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X