Prima încercare a Primăriei Chișinău de a fluidiza traficul

Autor: , in Social / 26 noiembrie, 2018, 16:33 Etichete:

De astăzi, 26 noiembrie, Primăria municipiului Chișinău își modifică programul. Astfel, angajații vor începe ziua de muncă la ora 08:30 și o vor încheia la ora 17:30, cu pauză în intervalul 12:30-13:30.

Potrivit autorităților, scopul acestei măsuri este fluidizarea traficului în orele de vârf și evitarea aglomerației în transportul public de pasageri.

„Modificările orelor de program sunt specificate în contractul colectiv de muncă al Aparatului Primăriei. Documentul a fost consultat cu angajații instituției și avizat de Inspectoratul de Stat al Muncii. De asemenea, săptămâna trecută, contractul colectiv de muncă a fost semnat de edilul interimar al capitalei. Ruslan Codreanu a făcut și un apel către șefii de subdiviziuni structurale: direcții generale ale Consiliului municipal Chișinău și preturi de sector, în vederea revizuirii regulamentelor interne ale acestora, pentru modificarea programului de muncă, după consultarea personalului privind această inițiativă”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Chișinău.

Inițiativa privind modificarea programului de muncă a fost anunțată la ședința din 15 octombrie. Atunci, primarul interimar al capitalei a declarat că ar putea fi trimis și un demers către Consiliul Rectorilor, prin care să le solicite ca studenții să înceapă orele la 08:30, măsură ce, potrivit lui, ar diminua traficul în orele de vârf.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X