(VIDEO) PDM a decis: Alegeri și referendum pentru micșorarea numărului de deputați, la 24 februarie

Autor: , in Politic / 27 noiembrie, 2018, 13:18

În ziua alegerilor parlamentare, la 24 februarie 2019, vom avea și un referendum. Decizia a fost deja luată la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM), iar deputații urmează să voteze în această săptămână o hotărâre în acest sens. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, de la sediul formațiunii politice.

Plahotniuc a declarat marți, în cadrul briefingului săptămânal, că în acest fel cetățenii vor avea posibilitate să decidă reducerea numărului de deputați de la 101 la 61, dar și asupra dreptului de a „retrage mandatele de deputați celor care i-au dezamăgit”.

În context, acesta anunță că Parlamentul va aproba în această săptămână o hotărâre privind organizarea referendumului la 24 februarie 2019, concomitent cu alegerile parlamentare.

„Zilele trecute au fost făcute modificările legislative necesare pentru a putea organiza referendumul în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Am solicitat colegilor deputați să pregătească hotărârea de Parlament privind desfășurarea referendumului, pentru a putea fi votată această hotărâre în zilele apropiate, în una din ședințele care au mai rămas, astfel încât instituțiile care se ocupă de organizarea acestor alegeri să aibă timpul necesar pentru organizare bună a acestui plebiscit”, a declarat Vladimir Plahotniuc.

Amintim că anterior președintele Parlamentului, Andrian Candu, dar și alți fruntași ai PD, declarau că își doresc să organizeze la 24 februarie și un referendum privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție. Ulterior, această promisiune a fost dată uitării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X