BERD va oferi un grant de 740.000 euro pentru reabilitarea sistemului de încălzire centralizată din Bălţi

Autor: , in Economic / 28 noiembrie, 2018, 15:05

Republica Moldova va beneficia de un grant adițional în valoare de 740.000 euro din partea BERD pentru realizarea Proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiului Bălți (CET-Nord S.A.)”. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant, se arată într-un comunicat emis de Parlament.

Consiliul Directorilor BERD a aprobat alocarea grantului din contul Fondului Special al Acționarilor. Suma acordată urmează să acopere achiziționarea bunurilor și serviciilor conform prevederilor acordului.

Ministrul Finanțelor a fost împuternicit pentru semnarea Acordului de grant dintre Republica Moldova, S.A. CET-Nord și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

S.A. CET-Nord este beneficiarul proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiului Bălţi”, finanțat în baza unui credit din partea BERD în valoare de 7 milioane euro şi a unui grant de circa 3 milioane de euro, din partea Fondului Parteneriatului Europei de Est pentru Eficienţă Energetică şi Mediu. Scopul proiectului este reabilitarea sistemului de încălzire centralizată din municipiul Bălţi.

Implementarea programului de modernizare al S.A. CET-Nord are ca perioadă de desfășurare anii 2017-2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X