Comuniștii anunță că nu o mai susțin pe președinta CEC: „PCRM nu este responsabil de acțiunile Alinei Russu”

Autor: , in Politic / Populare / 28 noiembrie, 2018, 18:47 Etichete:

Comitetul Executiv Politic al Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a decis să nu-i mai ofere sprijin politic președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, deoarece nu mai există siguranța că ea este capabilă să asigure un proces electoral transparent și democratic.

Comuniștii menționează, într-un comunicat de presă, că au delegat-o pe Russu ca membru CEC, dar au fost surprinși că, în pofida „sentimentelor anticomuniste” ale majorității, ea a fost aleasă la cârma instituției.

În timpul mandatului său, aceasta nu a primit indicații din partea PCRM, deoarece formațiunea a așteptat ca ea să activeze în strictă conformitate cu legislația. Totuși, potrivit comuniștilor, la scurt timp, Alina Russu s-a remarcat prin „acordarea unei atenții deosebite” forțelor politice care sunt considerate uzurpatoare.

Astfel, PCRM amintește despre refuzul CEC, din 12 ianuarie și 12 martie, de a înregistra grupul de inițiativă privind desfășurarea unui referendum de anulare a sistemului electoral mixt, stabilirea circumscripțiilor uninominale, invalidarea alegerilor locale noi din municipiul Chișinău, dar și poziția incertă a președintei CEC privind desfășurarea referendumului odată cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, inițiativă anunțată de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Comuniștii susțin că i-au propus, informal, în această vară, Alinei Russu să renunțe la funcția de președintă la CEC și să rămână simplu membru, dar ea a refuzat.

Prin urmare, PCRM anunță că nu mai poartă vreo responsabilitate pentru acțiunile Alinei Russu în calitate de președintă a Comisiei Electorale Centrale.

Alina Russu a fost aleasă șefă la CEC la 27 iunie 2016, fiind propusă de PCRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X