Sursă foto: Maclean's

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a anunţat joi că le-a propus Rusiei şi Ucrainei rolul său de mediator în conflictul dintre cele două ţări în Marea Azov, informează AFP.

Şeful statului turc a avut miercuri o discuţie la telefon cu omologii săi rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, îndemnându-i pe amândoi să-şi rezolve problemele „pe cale diplomatică”.

„Putem să ne asumăm aici un rol de mediator? Am vorbit despre asta cu ambele părţi”, a declarat Erdogan în timpul unei conferinţe de presă organizată joi la Istanbul, înainte de a se îmbarca în avion pentru Argentina, unde un summit al G20 se va desfăşura la sfârşit de săptămână, potrivit Agerpres.

„În timpul discuţiilor noastre, Putin şi Poroşenko ne-au transmis fiecare anumite cereri şi noi vom transmite cererile (Ucrainei) lui Putin în timpul întrevederii pe care o vom avea în Argentina”, a dat asigurări Erdogan, adăugând că el va aborda problema şi cu preşedintele american, Donald Trump.

Paza de coastă a Federaţiei Ruse a interceptat cu forţa, duminică, trei nave ale marinei ucrainene în largul Peninsulei Crimeea anexate de Rusia în 2014, trăgând asupra acestora şi rănind trei marinari aflaţi la bord.

În ultimele zile, Turcia a îndemnat de mai multe ori la evitarea escaladării tensiunilor între cele două ţări.

Negocieri între Erdogan şi Putin au permis anul trecut eliberarea de către Rusia a doi importanţi reprezentanţi ai comunităţii tătare din Crimeea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here