Ce probleme personale au, care sunt laturile negative și pozitive, ce mănâncă și ce beau, ce privesc la TV, ce cărți și ziare citesc. Asta vrea să cunoaște Partidul Democrat din Moldova (PDM) despre cetățeni, conform unei instrucțiuni privind formarea sectoarelor și a micro-sectoarelor în localități, în contextul alegerilor parlamentare.

Conform formularului, președintele OP din Primărie ia lista alegătorilor din secția de votare dată, iar de la serviciul cadastral – harta localității. Ulterior, localitatea și alegătorii sunt repartizați astfel încât pentru fiecărei „persoane de încredere” a PDM îi sunt atribuiți 50 de cetățeni.

Misiunea „persoanei de încredere” este, nici mai mult nici mai puțin, de a afla totul despre oamenii care locuiesc într-un anumit sector din localitate.

Astfel, reprezentanții PDM vor să cunoască, pe lângă informații fixe, unele de-a dreptul inexplicabile. Spre exemplu, „persoana de încredere” a PDM trebuie să afle ce probleme personale au cetățenii, care sunt laturile pozitive și negative ale acestora, dar și ce mănâncă și ce beau oamenii.

Mai mult, se cere să se cunoască informații despre ce persoane au influență asupra lor, ce doleanțe au, dar și ce privesc la TV și ce citesc în ziare sau cărți.

Pentru a convinge cetățenii să-i voteze, democrații încearcă să se ghideze doar de câteva informații esențiale – ce probleme din sector și localitate îi deranjează pe oameni, opiniile politice ale acestora și dacă sunt susținători PDM.

„Cunoașterea persoanei cu care comunici, cunoașterea intențiilor lor este unul din principalele principii în procesul de convingere. Ne ajută să punem scopul corect, să apreciem persoana cu care trebuie să comunică și, cel mai principal, ce ea așteaptă de la noi”, se arată în formular.

Contactați telefonic, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, și vicepreședintele PDM, Sergiu Sîrbu, nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu.

Sursa foto: Cotidianul.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here