În ultima ședință, Parlamentul a ajustat legislaţia fiscală în corespundere cu solicitările mediului de afaceri

Autor: , in Economic / 30 noiembrie, 2018, 16:53

Parlamentul a instituit permisiunea de utilizare de către agenții economici a avizului de transportare a mărfurilor. Proiectul de modificare a mai multor acte legislative a fost aprobat de Parlament în lectură finală.

Potrivit noilor reglementări, la efectuarea multiplă a livrărilor în baza avizului de însoțire în decursul unei luni, furnizorul, în baza acestor avize, eliberează, cel puțin o dată pe lună, factura fiscală pe valoarea livrărilor efectuate.

Totodată, oficiile poştale care au încasat bani în vederea stingerii obligaţiilor fiscale a contribuabililor vor avea posibilitatea să vireze resursele financiare în nu mai târziu de a treia zi lucrătoare de la data încasării, actualmente aceasta fiind de o zi.

Proiectul mai prevede limitarea acordării reducerii de 50% a amenzilor aplicate contribuabililor, care în decursul a 6 luni consecutive au admis comiterea repetată a încălcărilor privind neutilizarea maşinilor de casă şi de control, a terminalelor de plată în numerar și a aparatelor de schimb valutar.

Totodată, noile reglementări facilitează procesul de obţinere a statutului de exportator aprobat. Astfel, exportatorii de mărfuri obţinute integral în Republica Moldova vor putea obţine acest statut dacă vor efectua exporturi în mod frecvent şi regulat – cel puţin 3 exporturi la fiecare 12 luni calendaristice consecutive în perioada celor 36 luni anterioare prezentării cererii.

Proiectul de lege care ajustează legislaţia fiscală în corespundere cu solicitările mediului de afaceri a fost susținut, în lectură finală, de către 57 de deputați din cei prezenți la ședință.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X