Africa se confruntă cu o nouă epidemie de Ebola, a doua cea mai mare din istorie

Autor: , in Externe / Social / 3 decembrie, 2018, 15:06

Epidemia de Ebola care are loc acum în Republica Democrată Congo a atins o limită tragică. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia este a doua cea mai mare din istorie, în cei 42 de ani de când există date despre virus.

Joia trecută, OMS a raportat că au fost confirmate 426 de cazuri de infecție cu virusul Ebola în  Republica Democrată Congo, din iulie 2018 până acum, anunță Gizmodo.

Dintre acestea, 245 de persoane au murit.

Numărul de infectați sau morți este cel mai mare înregistrat după epidemia masivă dintre anii 2014 și 2016, când au fost înregistrate 30 000 de cazuri de infectare și peste 10 000 de morți, în special în Africa de Vest.

Probabilitatea ca virusul să se extindă și în alte țări africane, de exemplu, în Uganda, este foarte mare, potrivit OMS.

Ebola se răspândește prin contactul cu sângele sau sperma infectată. Multe dintre simptomele bolii, printre care sângerarea și vomitarea, facilitează răspândirea virusului.

Conflictele armate din regiune doar înrăutățesc situația, militanții rebeli blocând posibilitatea de a urmări răspândirea virusului, dar și accesul resurselor medicale și al medicilor în regiunile unde este nevoie de aceștia.

Rezidenții locali s-au împotrivit uneori la eforturile medicilor de a colecta și înmormânta trupurile decedaților, în mare parte din teama că aceștia ar putea, dimpotrivă, ajuta la răspândirea virusului.

Un vaccin experimental, care a arătat rezultate îmbucurătoare în timpul testărilor din 2015, au fost administrate rezidenților și angajaților medicali care s-ar fi putut afla în contact cu oamenii infectați.

Vaccinele sunt administrate și lucrătorilor medicali din Uganda.

Săptămâna trecută, OMS a anunțat că au început testările preliminare ale unui număr de medicamente experimentale.

Pacienților le vor fi administrate unul din patru medicamente diferite, care au avut succes în tratarea infecției, simultan cu tratamentul obișnuit.

Testele au fost organizate în așa fel, încât fiecare pacient să confirme siguranța și eficacitatea fiecărui medicament, dar fără a lipsi vreun pacient de unul dintre medicamentele care ar putea trata boala.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X