Capitala care interzice 20% din mașini să-i mai traverseze centrul

Autor: , in Auto / 3 decembrie, 2018, 16:38

Mașinile diesel mai vechi de anul 2006 și cele cu motoare pe benzină mai vechi de 2000 nu mai au dreptul de a tranzita centrul Madridului. Amenda pentru nerespectarea regulii este de 90 de euro.

Autoritățile din Madrid au implementat un regulament dur pentru mașinile vechi cu scopul de a reduce poluarea în oraș cu până la 40%.

În prima fază, mașinile diesel mai vechi de anul 2006 și mașinile cu motoare pe benzină mai vechi de anul 2000 nu vor mai avea dreptul de a circula în centrul orașului.

Autoritățile estimează că, în urma acestei decizii, 20% dintre mașinile care circulau prin centru nu vor mai avea dreptul să tranziteze zona respectivă, scrie Automarket.ro.

Cu toate acestea, există și o serie de excepții până în anul 2020: proprietarii de mașini afectate de decizie care au locuri de parcare în centrul orașului pot aplica pentru înregistrarea prealabilă într-un sistem informatic prin care vor primi dreptul de a circula în zona respectivă, în timp ce locuitorii din centrul orașului pot în continuare să-și folosească mașinile, cu condiția să parcheze numai în propriul loc de parcare.

Amenda pentru nerespectarea regulii este de 90 de euro, iar zona este supravegheată video pentru identificarea șoferilor care nu au drept de circulație, în contextul în care mașinile eligibile primesc un autocolant special.

Madrid se alătură astfel unui număr tot mai mare de orașe europene care impun restricții de circulație pentru mașinile vechi. Printre orașele cu cele mai dure reguli în prezent se număra Paris, Londra și Stockholm.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X