(DOC) Reacția Procuraturii la plângerea pe numele lui Plahotniuc, acuzat de spălare de bani și fals în declarații

Autor: , in Politic / Populare / 3 decembrie, 2018, 15:27

Procuratura Generală a refuzat să pornească urmărirea penală pe numele liderului PD, Vladimir Plahotniuc, acuzat de președinta PAS, Maia Sandu, de spălare de bani și fals în declarații cu privire la averile din străinătate.

Maia Sandu a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele lui Plahotniuc, după ce în presă a apărut o investigație privind mai multe case de lux pe care președintele PD le deține în Europa.

Procurorii i-au remis președinte PAS un răspuns prin care o anunță că resping solicitarea acesteia.

„După două luni, Procuratura Generală a decis că Plahotniuc nu poate fi și nu va fi cercetat pentru spălare de bani și fals în declarații cu privire la averile din străinătate. Ce surpriză…”, a comentat Maia Sandu.

Anterior Partidul Acțiune și Solidaritate a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru a investiga cazul celor 4 vile deținute în Europa de președintele PD, Vladimir Plahotniuc. Mai mult, reprezentanții formațiunii politice susțin că aceste bunuri au fost obținute ilicit și cer confiscarea lor.

Este vorba despre ce 4 vile, din Elveția, Franța și România, care au o valoare cumulată ce depășește 30 de milioane de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X