Oazu Nantoi// Sfidare


Iată că și și-a încheiat mandatul Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a – cel care se trage din 12 ianuarie 1941, când ”națiunea socialistă moldovenescă”,  fiind ”reîntregită” în RSS Moldovenească, a votat unanim pentru ”Blocul comuniștilor și a celor fără de partid”.

Vă dați seama că cei 266 reprezentanți ai acestui ”bloc” n-au avut probleme cu concurenți, cu programe și mesaje, iar prezența portretelor lui Stalin în secțiile de votare a garantat entuziasmul proaspeților ”cetățeni sovietici”.

Și nimeni nu s-a indignat de acea profanare a noțiunii de ”alegeri”, când toată lumea, inclusiv cea necărturară, știa că acel ”soviet suprem” era o anexă decorativă al PC al RSS Moldovenești, și el fiind o subdiviziune docilă a PCUS.

Nu cunosc nimic despre posibilele relații de rudenie a lui Andrian Candu cu Nikita Salogor – Președintele Sovietului Suprem de prima legislatură. E de ajuns să știu că Igor Dodon se erijează în urmaș al lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Dar, în pofida timpurilor trecute și turbulențelor istorice trăite, Parlamentul RM de legislatura a XX-a a ajuns să fie o anexă docilă, ca și cel din 1941, a unui singur partid – ”PDM” se numește – și el fiind o acoperire decorativă a unei grupări mafiote.

Sfidare este cuvântul care descrie comportamentul acestei grupări.

Sfidarea Constituției statului, cu subordonarea instituțiilor statului captiv intereselor acestei grupări.

Șfidarea angajamentelor în fața alegătorilor, asumate la 30 noiembrie 2014.

Sfidarea tuturor angajamentelor din AA cu UE în ceea ce privește modernizarea și funcționarea unui stat de drept democratic.

Sfidarea voinței celor 246 mii de alegători, care au votat la 3 iunie, pentru ca ”capitala europeană” să aibă un Primar General.

Sfidarea tuturor ”recomandărilor”, ”declarațiilor”, ”îngrijorărilor” etc., lansate de cei, care mai adineaori erau ”parteneri de dezvoltare” – nu s-a făcut niciun pas spre normalitate în ceea ce privește Codul electoral, libertatea mass media, asigurarea transparenței finanțării și egalității în fața legii a tuturor partidelor politice .

Niciun ban din miliardul furat n-a fost întors în vistieria statului, structurile de stat, controlate de Plahotniuc, doar mimând preocuparea de investigarea acestei crime.

Parlamentul RM a devenit din ”organul reprezentativ suprem al poporului Republicii Moldova” o adunatură de slugoi imorali, gata să voteze ”în două lecturi”  orice aberație, parvenită de la ”coordinator”.

Curajoasa comunistă Ina Șupac a dezvăluit parametrii financiari ai tranzacției în urma căreia, peste noapte, 15 deputați-comuniști s-au contaminat, ca de SIDA, de ”valori social-democrate” și s-au trezit sub umbrela PDM.

Mai mult, aleasa poporului consideră că „Acaparatorii și trădătorii să ia câte 15 ani de închisoare pentru uzurparea puterii”.

Însă, vă dați seama, că nici Procuratura Generală nu s-a autosesizat, nici foștii ei colegi n-au încercat, în instanță, să-și apere demnitatea și onoarea.  Și mai grav este că această informație i-a lăsat totalmente indiferenți pe cetățenii RM! De, trăim în bordel – ne comportăm ca-n bordel.

”Binomul” cu Ilan Șor concurează între ei la capitolul coruperii alegătorilor, tot de ei aduși la degradare și pauperizare. În paralel, este creată și funcționează o mașinărie din ”holdinguri”, ”analiști politici” și ”blogeri”  de compromitere a opoziției în văzul celora, pentru care ”sticla” televizorului emană adevăruri Biblice, de genul celui cu ”30 de mii de sirieni”.

Inclusiv, mesajele critice din exterior sunt distorsionate în stilul lui  Joseph Goebbels, ca nu cumva lumea să-și dea seama, că diagnoza situației din RM diferă de fanfaronada populistă de uz intern. Noroc că am interzis propaganda rusească nocivă!

Gruparea mafiotă n-a renunțat nici pentru o clipă la scenariul cu eliminarea opoziției din cursa electorală, și continuă fabricarea, în tradiții ”NKVD-iste”, a ”dosarului” cu Fundația ”Open Dialog”.

De la regimul lui Putin a fost preluat tratamentul sectorului neguvernamental – singura sursă extra-partinică a expertizei independente în RM. Deja se  pregătesc listele de ”candidați-spoileri” care vor inunda circumscripțiile uninominale în care vor fi înaintați candidații blocului ”ACUM”.

Cu alte cuvinte, gruparea Plahotniuc-Dodon, și Șor pe lângă ei, a declanșat un ”război hibrid”” împotriva propriilor cetățeni, împotriva demnității umane.

Scopul lor este simplu și univoc – să se autodeclare învingători, indiferent de  modul cum vor vota cetățenii în ziua alegerilor din 24 februarie 2019.

Să nu exagerăm – în RM nu s-a ajuns la canibalism cu tentă politică, reprezentanții opoziției (încă) nu sunt exterminați fizic. De, se aleg unii dintre ei cu dosare. În plus, s-ar putea ca vreo duzină de candidați din partea opoziției să fie eliminați  din cursa electorală. Dar cine poate să-și permită să intervină în actul justiției ”berdilizate”?

Prin urmare, totul este calculat – gruparea de la putere este convinsă că nu se va ajunge până la nerecunoașterea oficială a legitimității alegerilor. Ei pot crea ”precedente” cu anularea alegerilor în Chișinău! Pe când birocrații din UE și SUA vor cârni din nas, dar n-au nicio motivație să meargă până la nerecunoașterea rezultatelor alegerilor.

În plus, toată atenția UE și SUA va fi concentrată asupra Ucrainei, nemaivorbind de faptul că politicienii UE deja vor fi preocupați de alegerile în Parlamentul European.

Da! Mai că n-am uitat – și Liviu Dragnea, prin poziția președinției României în Consiliul UE, primul va sări cu recunoașterea rezultatelor scrutinului din 24 februarie. Putem să ne așteptăm și la mesaje de felicitare de la Viktor Orban și Recep Tayyip Erdoğan.

Și nu e cazul să-l ignorăm pe Serghei Lavrov, care ar putea veni și el cu ”exprimarea respectului profund față de voința poporului moldovenesc, liber exprimată”.

Or, ”din surse demne de încredere” demult se cunoaște că Kremlinul privește cu simpatie la ”înghețarea” relațiilor RM cu UE, și mai că nu aplaudă în susținerea ”Căii a Patra”.  Putin se expune sancțiunilor pentru a provoca haos în Ucraina în perspectiva alegerilor prezidențiale și a celor în Rada Supremă. Pe când în cazul RM lui nu-i rămâne decât să aștepte – ”binomul” joacă dur și obraznic, sfidând orice reguli,  cu neputincioșii  din UE!

Să nu uităm și de amnistia promisă cetățenilor Moldovei, celor cu încălcarea regimului de ședere în Rusia, cu condiția că ei vor trece pe acasă exact în ziua alegerilor. Cred că Dodon deja s-a înțeles cu CFR cu privire transportarea lor în vagoane cu simbolica PSRM.

Pe când ”importanța geopolitică” a puricelui moldovenesc pentru elefantul americănesc este atât de ”mare”, încât nicio secretară de la Departamentul de Stat nu-și va risca manichiura pentru a tipări vreo Declarație dojenitoare în legătură cu dezmățul ”democrației” în RM.

Prima fază a democrației și a statalității moldovenești a fost călărită de nomenclatura comunistă. Firește că ei au eșuat la capitolul edificării unui stat de drept democratic și funcțional.

Dar, trebuie să recunoaștem – chiar și Voronin, cu toată aroganța și hăpsânismul lui, mai avea un respect rudimentar față de regilile scrise. Cel puțin, așa ar putea fi interpretată demisia lui, la 2 septembrie 2009, din funcția de Președinte.

Or, după 7 aprilie 2009, din cochilia comunistă au ieșit în prim-plan cei cu mentalitatea de bandiți – suntem în faza banditească a ”suveranității” autohtone. Aceștia, fiind siguri de impunitatea lor,  sfidează orice lege și singuri impun reguli pentru toți ceilalți. Și este leste de înțeles, că nimeni în afara de cetățenii RM nu poate pune capăt acestei faze.

1 decembrie a fost o zi frumoasă, dacă priveai la TV festivitățile din România. Inclusiv, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 1 decembrie a.c., la Alba Iulia, o alocuțiune cu prilejul inaugurării Monumentului Marii Uniri.

Președintele Republicii Moldova, domnul Igori Dodon, duminică, la 2 decembrie, la Căpriana, a inaugurat monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În alocuțiunea Președintelui României putem citi că ” Marea Unire a valorificat apropierea dintre români şi minorităţile naţionale, pentru construirea unui stat al demnităţii umane, al bunei convieţuiri şi al toleranţei

Pe când Igori Dodon, fără urme de demnitate umană și cu cinismul propriu celora din cochilia comunistă, îl falosește, pe lângă Hristos,  și pe Ștefan cel Mare și Sfânt în scopuri electorale.

Sloganul dodoniștilor în perspectiva scrutinului din 24 februarie 2019 este agresiv și univoc: ”Suntem majoritari! Vine timpul nostru!” («Нас больше! Приходит наше время!»). Mai contează și calitatea – nimeni în afara de cetățenii RM nu poate pune capăt fazei banditești a ”suveranității” autohtone.

Ironicul și înțeleptul Stanislav Eji Lets cândva a spus: ”Visul sclavilor – piața, unde poți să-ți cumperi stăpâni”. Visul celor care au ajuns să se considere stăpâni pe noi și pe RM, este ca noi să le permitem ca ei să se declare aleși de noi. Rămâne de văzut.

Vorba ”Facă-vi-se după credința voastră” (Mat. 9:29) se referă la noi toți.

Acest articol este proprietatea Expresiv Media SRL, și este protejat de legislația drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limita a 150 de cuvinte, cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către articolul original.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X