În timp ce liderul PD, Vladimir Plahotniuc, pe de o parte finanțează recepția ambasadei României la Chișinău cu ocazia Zilei Naționale, pe de alta girează proiectul de federalizare pregătit de Igor Dodon și reprezentanți ai Kremlinului, susține analistul politic român Dan Dungaciu.

El a vorbit luni, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, despre un proiect de federalizare pregătit de Kremlin și președintele Igor Dodon, care în prezent ar fi prezentat în cancelariile occidentale de către consilierii șefului statului, Aureliu Ciocoi și Vasile Șova. Potrvit lui Dungaciu, documentul ar fi ajuns inclusiv în Departamentul de Stat al SUA.

„Este un proiect de trei pagini care prevede federalizarea, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene. Acest document este și mai perfid (decât cel din 2003, n.r.), Transnistria își va păstra Constituția, Parlamentul ei, limba rusă, inclusiv trupele ruse de pe teritoriu. Astfel Republica Moldova va ajunge sub controlul total al Federației Ruse”, a dezvăluit Dungaciu.

În opinia sa, acest document este o „trădare de țară”, iar Plahotniuc știe bine de el și îi permite lui Dodon să-l prezinte în Occident.

„El (Plahotniuc, n.r.) acum așteaptă să vadă care va fi opinia Occidentului asupra acestui document”, a mai spus analistul.

Dungaciu a remarcat și jocul dublu, între Est și Vest, pe care Plahotniuc continuă să îl facă, cu acceptul tacit al României.

„Plahotniuc ți-a finanțat toată recepția de 1 decembrie, de la Chișinău. Pe de o parte își finanțează recepția, iar de cealaltă îi spune lui Dodon: ‘trimite documentul de federalizare’”, a mai declarat Dan Dungaciu.

Citiți și: (FOTO) Plahotniuc a sponsorizat recepția ambasadei României cu ocazia Zilei Naționale

În context el a criticat „pasivitatea” actuală de care dau dovadă autoritățile de la București în legătură cu situația de la Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here