Sexiștii știu să strice orice eveniment. Chiar și unul de o asemenea amploare, cum este Ballon d’Or Féminin, care a fost acordat pentru prima oară în istorie.

Ada Hegerberg, prima câștigătoare a trofeului, cea care a ajutat Lyon-ul să devină campioană a Franței și să ajungă în Liga Campionilor, a fost întrebată dacă știe să danseze twerk în timp ce își lua premiul.

Întrebarea complet nepotrivită i-a fost dată de DJ-ul evenimentului, Martin Solveig.

Sportiva de 23 de ani a răspuns scurt nu și a încercat să părăsească scena, dar a acceptat mai apoi să danseze pe un alt cântec, împreună cu Ginola.

La scurt timp după ceremonie, lui Martin Solveig i-au venit mințile la loc, și acesta și-a cerut scuze public, pe Twitter.

„I-am explicat Adei și ea mi-a spus că a înțeles gluma”, scria Solveig. „Totuși, îmi cer scuze de la toți cei pe care i-aș fi putut ofensa. Cel mai important – felicitări Adei”.

„A venit la mine după și era foarte trist pentru că lucrurile au mers cum au mers”, a spus campioana norvegiană.

„Nu am considerat lucrul acesta ca pe o hărțuire sexuală sau ceva de genul ăsta în acel moment. Era doar bucuroasă că dansam și că am primit Ballon d’Or.”

Hegerberg a mai spus că este foarte mândră să fie prima femeie fotbalist care să ia premiul. Este incredibil. Acest lucru este o motivație puternică de a continua să muncesc din greu și voi continua să muncesc în echipă pentru a obține mai multe titluri. Vroiam să închei discursul cu câteva cuvinte pentru fetele tinere din întreaga lume: credeți în voi înșivă”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •